Τί είναι το Alter Summit ?

All the versions of this article: [Deutsch] [ελληνικά] [English] [Español] [français] [hrvatski] [italiano] [Nederlands] [norsk] [Português] [română]

Ερωτήσεις για το Alter Summit; Εδώ θα βρείτε τα εισαγωγικά κείμενα για το Alter Summit. Εφ’ όσον το επιθυμείτε, διαδώστε!

Διαβάστε περισσότερα

Read the press release of the Alter Summit.

Στις 7 και 8 Ιουνίου καλούμε όλα τα ευρωπαϊκά κινήματα και οργανώσεις στο Alter Summit στην Αθήνα.

Η εναλλακτική σύνοδος θα διοργανωθεί από τα ελληνικό κοινωνικό κίνημα με την υποστήριξη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, συνδικάτα, ΜΚΟ, πολιτικές και πολιτισμικές προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη.

Photos from the Alter Summit

The feminist delegation at the European demonstration in Athens on June 8th

The portuguese delegation sings Grândola, Vila Morena during the plenary session

A short of the presentation of the manifesto on June 7th in Athens by the Norway Social Forum

TΤο Alter Summit στην Αθήνα θα είναι ένα βήμα προς την οικοδόμηση περισσότερης συνεργασίας ανάμεσα στα κινήματα που αντιτίθεται στις σύγχρονες αντι-κοινωνικές και αντι-οικολογικές πολιτικές που προωθούνται από Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμούς.

Θα είναι μια μάζωξη υψηλού συμβολισμού, μιας και η Ελλάδα είναι το εργαστήριο εφαρμογής της καταστροφικής λιτότητας των αποκαλούμενων πολιτικών ανταγωνισμού, αλλά θα μπορούσε επίσης να γίνει το εργαστήρι της αντίστασης ενάντια στη λιτότητα.

Θα είναι η ευκαιρία να καταδειχθεί πως ο αγώνας των ελληνικών κοινωνικών κινημάτων είναι Ευρωπαϊκός αγώνας,και να δείξει την αλληλεγγύη των Ευρωπαϊκών οργανώσεων και κινημάτων με τους αγώνες στην Ελλάδα

Θα είναι επίσης η ευκαιρία να παρουσιαστεί το Μανιφέστο του Alter Summit,που εκφράζει τις εναλλακτικές προτάσεις του κοινωνικού κινήματος ενάντια στην κρίση όπως επίσης να χαιρετήσει τους αγώνες της περασμένης χρονιάς αλλά και να προτείνει μια κοινή ατζέντα δράσεων. Αρκετοί σημαντικοί εκπρόσωποι αγώνων, συνδικάτων, πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων θα έρθουν να εκφράσουν την υποστήριξη και τη δέσμευσή τους για μια πραγματικά δημοκρατική Ευρώπη

Αλλά αυτή η Σύνοδος των λαών και το Μανιφέστο της θα αποκτήσουν νόημα μόνο αν γειωθούν σε κάθε χώρα, σε κλαδικούς και συγκεκριμένους αγώνες και εφ’ όσον συμμετάσχουν στο Alter Summit πολλές και διαφορετικές οργανώσεις και κινήματα.